Comencen les inscripcions a les activitats del programa ‘Filmoteca per a les Escoles’

A partir de dilluns 4 de setembre, els centres educatius interessats en l'educació audiovisual dels i les seves estudiants ja poden inscriure's a les activitats del programa 'Filmoteca per a les Escoles', que enguany arriba la seva setena edició.

Al llarg del curs 2017-2018 que ara comença, des dels Serveis Educatius de la Filmoteca tornen a oferir més d’una seixantena de propostes dins el programa Filmoteca per a les Escoles. A més de sessions de cinefòrum a les sales de cinema presentades per professionals del cinema, o de comentaris de fragments de pel·lícules per treballar el llenguatge audiovisual, el programa inclou diverses sessions participatives per treballar temes específics com la música i les bandes sonores al cinematallers a l'entorn de les exposicions temporals i visites a les dues seus de la Filmoteca per descobrir com es treballa el patrimoni cinematogràfic o què fa un arxiu fílmic.

La Filmoteca també suma esforços amb diferents entitats per aproximar els infants i joves a diferents temes a través del cinema: segueixen les sessions de memòria viva amb el Museu d’Història de Catalunya: El Consell de savis va a la Filmoteca,  els itineraris i tallers per descobrir la vinculació de Joan Brossa amb el cinema i les sessions gratuïtes de Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans, en què participen diferents ONGs. Aquest curs destaca especialment la sessió conjunta amb el festival REC dins el projecte europeu WRAP!

Per últim, Filmoteca per a les Escoles segueix oferint diversos recursos per als docents: dossiers didàctics periòdics, assessorament en treballs de recerca, i maletes didàctiques per treballar el cinema a l’aula. Aquest curs, a més, els Serveis Educatius posen en marxa diversos projectes per complementar els recursos que permeten treballar el cinema a l’aula arreu del territori. Molt aviat en donarem més detalls!
Per a més informació, consulteu el programa complert d'activitats del curs 2017-2018

Inscripcions: filmoteca.escoles@gencat.cat o truqueu al 935 565 198/95

Preu: 3 € per alumne / sessió.

Veieu notícia relacionada, ENLLAÇ