FILMOTECA DE CATALUNYA. Dossiers didàctics sobre cinema. Material online

PROGRAMES EDUCATIUS 2016-2017 DE LA FILMOTECA DE CATALUNYA

OBJECTIU. Els dossiers didàctics s’ofereixen mensualment durant el curs. L’objectiu és proporcionar orientació al professorat per a treballar a l’aula diverses pel·lícules escollides de la programació mensual per a públic general de la Filmoteca de Catalunya, i proposen activitats relacionades amb el currículum escolar per tal d’entendre i interpretar el món a través del cinema.

ETAPES. Dirigits a docents d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

A cada dossier trobareu informació tècnica complementària, les dates de projecció a la Filmoteca, els temes claus que es poden treballar a classe, una petita ressenya crítica i algunes propostes d’activitats per a diferents nivells educatius. També hi trobareu algunes idees per a completar el visionat que podeu trobar a la Biblioteca del Cinema de la Filmoteca de Catalunya i enllaços als tràilers i a la informació de les pel·lícules al web de la Filmoteca. Els DVDs també estan disponibles a la Biblioteca de la Filmoteca, sempre que hagin estat comercialitzats.

També podeu anar a veure a les sessions regulars de la Filmoteca (destinades al públic general en horari de tarda). També podeu assistir a les sessions matinals del nostre programa escolar Filmoteca per a les escoles per aprofundir en diferents temes entorn el cinema.

A la web CINESCOLA també trobareu fitxes de pel·lícules per treballar a l'aula.

A la web arxiu.mostrafilmsdones.cat trobareu l'arxiu en línia de la mostra internacional de Films de dones ( històric de films i realitzadores ).

Fem cinema!. Guia de creació audiovisual. De la imaginació a la pantalla, és un recurs d'educaixa on podreu trobar recursos per treballar el cinema a l'aula. Nivells educatius: Educació primaria, ESO, Batxillerat i CF, Professorat

MALETES DIDÀCTIQUES DE CINEMA. FILMOTECA I MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA

Maleta "La màgia de l'animació". Per C. Mitjà i Superior de Primària. GUIA DIDÀCTICA

Maleta "7 de Cinema". Per Cicle Superior, ESO i Batxillerat de Secundària. GUIA DIDÀCTICA

http://www.filmoteca.cat/web/contingut/dues-maletes-didactiques-per-treballar-el-cinema-a-laula

Demaneu disponibilitat i informació de les maletes a:

filmoteca.escoles@gencat.cat / 935 565 195/98

RECURSOS.