FILMOTECA DE CATALUNYA. Dossiers didàctics sobre cinema. Material online

PROGRAMES EDUCATIUS 2017-2018 DE LA FILMOTECA DE CATALUNYA

ENLLAÇ INFORMACIÓ PROGRAMES EDUCATIUS COMPLEMENTÀRIA

Últimes places lliures a Filmoteca per a les escoles! NOU

OBJECTIU. Els dossiers didàctics s’ofereixen mensualment durant el curs. L’objectiu és proporcionar orientació al professorat per a treballar a l’aula diverses pel·lícules escollides de la programació mensual per a públic general de la Filmoteca de Catalunya, i proposen activitats relacionades amb el currículum escolar per tal d’entendre i interpretar el món a través del cinema.

ETAPES. Dirigits a docents d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

A cada dossier trobareu informació tècnica complementària, les dates de projecció a la Filmoteca, els temes claus que es poden treballar a classe, una petita ressenya crítica i algunes propostes d’activitats per a diferents nivells educatius. També hi trobareu algunes idees per a completar el visionat que podeu trobar a la Biblioteca del Cinema de la Filmoteca de Catalunya i enllaços als tràilers i a la informació de les pel·lícules al web de la Filmoteca. Els DVDs també estan disponibles a la Biblioteca de la Filmoteca, sempre que hagin estat comercialitzats.

També podeu anar a veure a les sessions regulars de la Filmoteca (destinades al públic general en horari de tarda). També podeu assistir a les sessions matinals del nostre programa escolar Filmoteca per a les escoles per aprofundir en diferents temes entorn el cinema.

A la web CINESCOLA també trobareu fitxes de pel·lícules per treballar a l'aula.

A la web arxiu.mostrafilmsdones.cat trobareu l'arxiu en línia de la mostra internacional de Films de dones (històric de films i realitzadores).

Fem cinema!. Guia de creació audiovisual. De la imaginació a la pantalla, és un recurs d'educaixa on podreu trobar recursos per treballar el cinema a l'aula. Nivells educatius: Educació primària, ESO, Batxillerat i CF, Professorat

Tarja de recursos "El Català al Cinema" de la Plataforma per la llengua.

CinEd (www.CinEd.cat) és un programa europeu que té com a eix vertebrador una col·lecció de grans pel·lícules europees disponibles de manera gratuïta per a ser projectades en sessions educatives sense finalitat comercial. Les sessions es poden desenvolupar a sales de cinema, biblioteques, sales polivalents, auditoris, espais socioculturals, etc. Els drets d’exhibició han estat negociats prèviament i l’accés és gratuït. Cada pel·lícula de la col·lecció s’acompanya amb materials pedagògics que proporcionen les eines necessàries per a què nens i joves descobreixin la riquesa del cinema europeu d’autor i aprenguin a gaudir-lo.

La web eldiamascorto.com ofereix multitud de curts endreçats per gèneres i temes: infantil, joves, gent gran, socials, familiars, esportius, ... .

MALETES DIDÀCTIQUES DE CINEMA. FILMOTECA I MUSEU DEL CINEMA DE GIRONA

Maleta "La màgia de l'animació". Per C. Mitjà i Superior de Primària. GUIA DIDÀCTICA

Maleta "7 de Cinema". Per Cicle Superior, ESO i Batxillerat de Secundària. GUIA DIDÀCTICA

http://www.filmoteca.cat/web/contingut/dues-maletes-didactiques-per-treballar-el-cinema-a-laula

Demaneu disponibilitat i informació de les maletes a:

filmoteca.escoles@gencat.cat / 935 565 195/98

RECURSOS.

. També podeu consultar la guia didàctica de LOS TARANTOS, film de Francesc Rovira Beleta, especialment recomanada per a ESO i Batxillerat. La guia didàctica, juntament amb la pel·lícula completa, es troba disponible en préstec al Centre d’Interès Pedagògic (CIP), un nou espai a la Biblioteca del Cinema especialment pensat per a oferir orientació i recursos a docents que vulguin difondre i treballar la cultura cinematogràfica a l’aula, a través d’una selecció de llibres i DVDs de préstec gratuït.