MOTXILLA BIOCLIMÀTICA

baixa (1) baixa

 

OBJECTIU. La finalitat del programa és realitzar una aportació metodològica en base a una auditoria per facilitar l’aprenentatge de les ciències i la tecnologia en qüestions tant rellevants socialment com la limitació de recursos fòssils, la seguretat energètica, la sostenibilitat o el canvi climàtic i la salut.

ETAPES. ESO i BATXILLERAT

RECURSOS.

Web Camp d'Aprenentatge de Juneda (Lleida). Enllaç

Programa Motxilla Bioclimatica

La Motxilla Bioclimàtica a l'XTEC

Existeix un apartat al portal Odissea XTEC amb material, fitxes didàctiques, fitxes tècniques i guies aparells, avaluació, experiències a centres,...  on es dona accés al professorat que la treballa.

Nou recurs educatiu generat per l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) relacionat amb l'estalvi, l'eficiència energètica i la salut als edificis. Està molt relacionat amb els continguts curriculars del Programa la motxilla bioclimàtica i pot ser d'utilitat pels projectes dels centres educatius participants.
Enllaç directe: http://icaen.gencat.cat/ca/actualitat/campanyes/la-despesa-energetica-del-teu-habitatge/

Enllaç al recurs de l'ICAEN des del Programa la motxilla bioclimàtica de l'XTEC (imatge adjunta): http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/motxillabioclimatica/

Enllaç al podcast de RAC1, programa TOT ÉS POSSIBLE del 2 de novembre on s'entrevista a un professor de l'Institut Salas i Xandri sobre la implementació de la Motxilla Bioclimàtica.

Euronet 50x50 màx

Als participants del Programa la motxilla bioclimàtica se’ls oferirà la possibilitat de sumar-se al projecte Euronet 50/50 max. Aquest és un projecte europeu que incentiva l'estalvi energètic en edificis públics a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia. Programa coordinat per la  Diputació de Barcelona (a través de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat).

http://euronet50-50max.eu/ca/about-euronet-50-50-max/what-is-the-euronet-50-50-max-about

El Departament d'Ensenyament també ofereix sessions de formació (per nivells I, II, III) restringides al professorat que treballa la maleta.