UNIVERS INTERNET CCCB. Material online

cccb1

OBJECTIU

La maleta està pensada per estimular una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a internet i les repercussions en les nostres vides.

JUSTIFICACIÓ PEDAGÒGICA

 • Article "Nadius digitals: del mite a la realitat", on es parla del perquè de la  maleta univers internet. És un article de Ferran Adell, dins del CCCBLab.
 •  Educació digital no és alfabetització digital de Carlos Magro (dins del CCCBLab). L’especialista en innovació educativa aprofundeix en la idea que les tecnologies actuals defineixen un nou entorn d’aprenentatge que modifica la nostra relació amb els continguts, requereix noves formes d’ensenyament-aprenentatge i difumina les fronteres entre aula i llar i l’educació formal i informal. En aquest sentit, no es tracta només de desenvolupar un conjunt de destreses i habilitats de caire tècnic, sinó d’arribar a una combinació de comportaments, coneixements especialitzats i tècnics, hàbits de treball, disposicions i pensament crític.
 • ETAPES
  ESO. Les propostes pedagògiques estan vinculades al currículum de l’ESO de manera transversal i atenent al desenvolupament de les competències bàsiques.

 

ui_2_cosEN QUE CONSISTEIX?

La maleta està pensada per oferir una visió global d’Internet a partir del treball de 7 unitats didàctiques que poden ser executades independentment en funció de la temàtica que més interessi al centre educatiu. Per tant, l'abast d'aquesta maleta por esdevenir activitats puntuals dins d’assignatures tradicionals, treballs per projectes, crèdits de síntesi o projectes de centre interdisciplinaris.

PRÉSTEC

És possible descarregar el mateix material en els següents enllaços, tot i que si voleu disposar de les presentacions, les fitxes i la resta de material necessari per desenvolupar les activitats, només cal que envieu un correu electrònic a seducatiu@cccb.org. D'aquesta manera, a més, us podran oferir una atenció més personalitzada:

UNITATS DIDÀCTIQUES:14539106207_4e4e70e820_b

 1. CONSTRUINT LA XARXA
 2. LA LÒGICA DE LA PROGRAMACIÓ
 3. XARXES SOCIALS I ACCIÓ COMUNITÀRIA
 4. L'IMPACTE ECOLÒGIC D'INTERNET 
 5.  CONSTRUINT CONEIXEMENT
 6. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT (NOVA)
 7. EL FUTUR D'INTERNET (NOVA)

TOT el material online. Pots descarregar-lo aquí

Tot el material és d’ús lliure i gratuït. Si voleu disposar de les presentacions, les fitxes i la resta de material necessari per desenvolupar les activitats, només cal que envieu un correu electrònic a seducatiu@cccb.org. D'aquesta manera, a més, us podran oferir una atenció més personalitzada.

Us recomanem els següents ARTICLES relacionats amb les unitats 6 i 7:

saveweb_lab

VÍDEO DE DEMOSTRACIÓ DE LA MALETA

 

Llicència de Creative Commons
La "Maleta pedagògica d'Univers Internet" del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons