UNIVERS INTERNET CCCB. Material online

cccb1

OBJECTIU

La maleta està pensada per estimular una reflexió crítica i creativa sobre el conjunt de tecnologies vinculades a internet i les repercussions en les nostres vides.

JUSTIFICACIÓ PEDAGÒGICA

 • Article "Nadius digitals: del mite a la realitat", on es parla del perquè de la  maleta univers internet. És un article de Ferran Adell, dins del CCCBLab.
 • ETAPES
  ESO. Les propostes pedagògiques estan vinculades al currículum de l’ESO de manera transversal i atenent al desenvolupament de les competències bàsiques.

 

ui_2_cosEN QUE CONSISTEIX?

La maleta està pensada per oferir una visió global d’Internet a partir del treball de 7 unitats didàctiques que poden ser executades independentment en funció de la temàtica que més interessi al centre educatiu. Per tant, l'abast d'aquesta maleta por esdevenir activitats puntuals dins d’assignatures tradicionals, treballs per projectes, crèdits de síntesi o projectes de centre interdisciplinaris.

PRÉSTEC

És possible descarregar el mateix material en els següents enllaços, tot i que si voleu disposar de les presentacions, les fitxes i la resta de material necessari per desenvolupar les activitats, només cal que envieu un correu electrònic a seducatiu@cccb.org. D'aquesta manera, a més, us podran oferir una atenció més personalitzada:

UNITATS DIDÀCTIQUES:14539106207_4e4e70e820_b

 1. CONSTRUINT LA XARXA
 2. LA LÒGICA DE LA PROGRAMACIÓ
 3. XARXES SOCIALS I ACCIÓ COMUNITÀRIA
 4. L'IMPACTE ECOLÒGIC D'INTERNET 
 5.  CONSTRUINT CONEIXEMENT
 6. ELS DILEMES DE LA PRIVACITAT (NOVA)
 7. EL FUTUR D'INTERNET (NOVA)

TOT el material online. Pots descarregar-lo aquí

Tot el material és d’ús lliure i gratuït. Si voleu disposar de les presentacions, les fitxes i la resta de material necessari per desenvolupar les activitats, només cal que envieu un correu electrònic a seducatiu@cccb.org. D'aquesta manera, a més, us podran oferir una atenció més personalitzada.

TALLERS AL CCCB

 • NOVETAT!!! Gener 2017. El CCCB organitza per als centres de secundària cinc sessions de formació vinculades al fenomen d’Internet per tal d’entendre qüestions tan complexes i rellevants com: quin és el funcionament de la xarxa? Com podem protegir les nostres dades i la nostra identitat a Internet? Quin impacte ecològic suposa enviar un correu electrònic? Com funciona la programació dels ordinadors?

Experts en la matèria seran els responsables de dur a terme cada una de les sessions pensades per als estudiants de secundària.  L’experiència vivencial, el joc i l’activitat pràctica han estat la metodologia escollida per realitzar totes les sessions.

En aquest ENLLAÇ  trobareu la programació de les sessions, una detallada descripció de cada una d’aquestes i la informació necessària per poder-vos inscriure.  Les inscripcions ja estan obertes!

___________

Consulteu els dies, horaris i durada de cada activitat.
4€ per alumne (mínim 15 alumnes).
Cal fer reserva prèvia.

 

Us recomanem els següents ARTICLES relacionats amb les unitats 6 i 7:

saveweb_lab

VÍDEO DE DEMOSTRACIÓ DE LA MALETA

 

Llicència de Creative Commons
La "Maleta pedagògica d'Univers Internet" del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons